pátek 17. ledna 2014

Žádost Vládě ČR o zamezení obchodu s dětmi

Úřad Vlády ČR
Nábřeží Edvarda Beneše 4
118 01 Praha 1 – Malá Strana

 Vážený pane premiére, vážení ministři a představitelé Úřadu vlády,

ve čtvrtek 26. 12. 2013 se v Olomouci a v Praze konaly manifestace „za obnovu rodiny a vzkříšení národa“. Účastí na nich jsme poukázali na hrozbu obchodu s dětmi v ČR skrze zneužití systému juvenilní justice. Žádáme Vás, aby se nová vláda neprodleně a akčně touto hrozbou zabývala.

 


Novela zákona o sociálně právní ochraně dětí účinná od 1. 1. 2013 do této oblasti vnáší veliký zmatek. Ustanovení nového občanského zákoníku (§ 798, § 884, § 924 §, 954, § 958) účinná od 1. 1. 2014 de facto vytvářejí podmínky pro zločinecký obchod s dětmi.
Juvenilní „průmysl“, který je příčinou několikanásobného zvýšení počtu odebraných dětí, je zaveden právě v těch zemích, jejichž legislativou se v této věci ČR inspirovala. (Anglie, Norsko...)

K obchodu s dětmi ve Velké Británii se vyjádřil britský poslanec John Hemming: „Mám informace o tom, že každý rok je od vlastních rodičů (ve Velké Británii) odebráno (a předáno k adopci) 1000 dětí, a to navzdory skutečnosti, že v rodině neutrpěly žádnou škodu... To co se nyní děje je selhání demokracie... Jedná se tu o týrání rodiny, tedy o týrání dětí i dospělých...“

Žádáme proto českou vládu o neprodlené předložení nové legislativy sociálně právní ochrany dětí, tak:

1) aby bylo jasně stanoveno a zaručeno, že stát v zásadě nemá právo zasahovat do rodičovských kompetencí!

2) aby omezení rodičovských práv, odebrání dítěte rodičům a svěření do náhradní péče bylo něčím zcela výjimečným a bylo zákonem umožněno pouze v případě skutečně vážného ohrožení života či zdraví dítěte!

3) aby byla zajištěna ochrana a pomoc rodinám tak, aby mohly a byly schopny pečovat o své děti v této nelehké době!

4) aby bylo stanoveno, že ekonomická nouze a zdravotní omezení rodičů je nemůže zbavit práva rozhodovat o výchově svých dětí a aby takoví rodiče mohli, v případě náhradní péče, rozhodovat o dočasném umístění svých dětí!

5) aby byla zrušena platnost § 798 nového občanského zákoníku, tedy aby zprostředkování osvojení zůstalo povoleno jen státním institucím (krajům), za přesně stanovených a kontrolovatelných podmínek, a bylo nadále vykonáváno zdarma!

6) aby v ústavní i pěstounské péči byly zachovány sourozenecké skupiny!

7) aby bylo omezeno přechodné pěstounství; příjem za přechodné pěstounství aby byl snížen na úroveň příjmu trvalých pěstounů (aby pěstounství nebylo byznysem, ale posláním) a aby byl znovu zaveden nárok na odměnu pěstounů – prarodičů!

8) aby rovněž ustanovení § 884, § 924 §, 954, § 958 aj. nového občanského zákoníku byla zrušena nebo upravena a konkretizována tak, aby nebylo narušeno výsostné právo rodičů na výchovu svých dětí!

Juvenilní „průmysl“ zneužívající sirotky, vytvářející sirotky umělé a devastující zdravé rodiny musí být v České republice zakázán dříve, než se v plné míře rozjede.



Organizátor manifestací za obnovu rodiny a vzkříšení národa:

Slovanská kulturní tradice, o. s.;  

sídlo: M. Horákové 105/75, 160 00, Praha 6;


Praha a Olomouc, 1. 1. 2014

Žádost Vládě ČR o zamezení zločinného obchodu s dětmi v ČR podpořili organizace:

Fórum angažovaných křesťanů ČR a SR, Trnava a Praha

Ukrajinská pravověrná řecko-katolická církev v ČR

Ochránci morálních a všelidských hodnot, o. s.

Unie otců, o. s.

Stop genocidě, o. s.

a 17 dalších soukromých osob, jejichž jména jsou uvedena v dopisu zaslaném Vládě ČR. 

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Stop Juvenilní justice vízivame občany a křestany aby podpožíli demonstraci 8.4.2014 v praze na vacalavskym nam. začiname v 10.00 hodin u socy sv vaclava